Преживелици

То в Мен

        Когато видим портрет, рисуван или фотографиран си изграждаме представа за човека от него без нито да сме го виждали на яве, нито да сме разговаряли с него. Може да съставим малък разказ за лика и до голяма степен казаното ще съвпада с реалните характеристики на човека. Днес нарисувах себе си, като се опитах да забравя, че някога съм се виждала в огледало. Рисувах по представа за Мен и вижте резултата.

        Главата ми е слънце, което огрява и топли широко пространство около Мен. Очите ми са приютили частица от синьо-зелената, кристално чиста морска вода, през която можеш да надникнеш в тайствените дълбини на душата-море. Усмивката ми подарява цвете на всеки, който ме погледне. Тялото ми е едно голямо сърце – любящо, доверяващо се, копнеещо и искащо. Краката ми са топлата земя, обрасла с мека трева, по която съм обречена да крача. Ръцете…ах, ръцете ми са крила, които с възторг разтварям, щом душата пожелае да лети…Аз ли съм това или е То? Как бих искала да съм Аз!

       То е в Мен! Живо е! Благодаря Ти Боже!

       Добре, че те имам То! Добре, че не спираш да ми задаваш въпроси! Често ти се ядосвам „спри да ми досаждаш“, но какво бих правила без твоите въпроси, как бих живяла без да търся отговорите, които очакваш. А когато намеря правилния, заедно с теб ликуваме по детски спонтанно.

       То е моята Вяра, То е будилникът, който не ми дава мира. То се сгушва в Мен, когато усети светът отвън студен и неуютен, но после отново се изправя и пак по детски  прегръща света, защото той е мой-наш!

      То в Мен още очаква да разбере защо го обичат само за заслуги, защо изразените чувства са белег на слабост, защо го отхвърлят, когато отстоява себе си, защо доверието е лошо нещо…десетки трудни защо и всяко едно е важна частица от красивата картина-пъзел наречена от нас „ЛЮБОВ“. Струва си да я сглобим! Елате ни вижте тогава 🙂

       И тук  Аз и То продължаваме да редим пазела. То пита и чака, защото е още чисто, а Аз го пазя такова, защото имам нужда от неговата чистота, за да остана цяла и добра!

19 коментара към “То в Мен”

 1. Написаното е ценно , когато много хора разпознават себе си там, а с твоите неща се получвава.
  Продължавай, ще чета с удоволствие, а и мнозина като мен.

  Харесвам

  1. Благодаря ти, Криси!Радвам се, че така си усетила себе си и мен…Обратната връзка с читателите ми е нужна, за да бъдат смисълът и полезността взаимни, въпреки че… и монолозите „работят“ в душата, ако има кой да ги чуе :))

   Харесвам

 2. Браво Иве! Страхотно е! Много успехи в новото начинание!
  Между нас казано и аз мечтая за свободно време и подобно занимание и „непрекъсната връзка с хармонията“, но докато правя неща, които обичам и ме правят свободна, полезна и щастлива, ще продължа. Много, много ми се пише и знам, че ще се случи!
  Прегръщам ти и успех!

  Мария

  Харесвам

 3. Супер е, Иве! Много ми е близко до душата това, което си писала. Надявам се да срещаме по-често тук 🙂 Прегръщам те! Наслука!!!

  Харесвам

 4. Здравей, Ива! Прекрасно е това, което си направила!!!Ти си нарисувала душата си! Това, което правиш е в унисон с книгите, които чета. А те са 3-те книги на Мариана Илиева-1-Позволете да ви разкажа, 2-Тунел,светлина и още нещо, 3-Небесата ни гледат. Чета и интернет страницата: sirius1-bg.net-розарии и посланията на небесните владици.наближава 2012 – повишават се вибрациите на планетата и всички ние трябва да изчистим душите си и завибрираме в ЛЮБОВ!!! Ти си посланик на любовта и светлината. Продължавай да го правиш!!! Прегръдки:Роси

  Харесвам

  1. Благодаря ти, Роси! И продължавам напред, за да видя какъв е края, ако спра ще го предизвикам преждевременно и кой знае какво ще изпусна 🙂

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s