Disney On Ice

Спектакълът на лед с анимационните герои на компанията Walt Disney е създаден през 1981 година под името Walt Disney’s World on Ice (Светът Уолт Дисни на лед), а от 1998 години носи името Disney on Ice (Дисни на лед).

Дисни на лед е не само утвърдена марка на спектакъл, който въздейства върху детските емоции, но докосва и душата на възрастните, събужда заспалото дете в нас, въздейства с красотата и чистотата на анимационните герои, съпътствали детството на вече няколко поколения хора от цял свят.

В един от спектаклите героите празнуват рожден ден, хелоуин, коледа, а влюбените двойките от филмите на Дисни преживяват приказен св.Валентин, така както е приказен и животът им. Героите на спектакъла намират вълшебен начин да пътуват по света и на леда се пресъздават няколко колоритни сцени. Сетивата преживяват истинска наслада, когато Дисни-героите са сред типични елементи от хавайската, китайската, японската и ирландската култура. Музиката, танците, декорите и костмите ни пренасят на една друга, приказна планета. На тази планета хармонията, любовта, красотата и спокойствието галят душата и предизвикват сълзички на възторг и умиление от силата на човешкия талант. А Дисни на лед е събрал в едно най-разнородни човешки способности и доказва, че 1+1 е много повече от 2.

Марката Дисни на лед е повела след себе си цяла индустрия. Малчуганите се радват на книжки за оцветяване, пият напитки от специални бутилки с марката, ядат пуканки в красиви кофи с марката, подслаждат се със захарен памук, опакован в големи торби с марката, към които е прикрепена шапчица, за да заприличат с нея на емблематичния Мики Маус.

Спектаклите на Дисни на лед са празник за децата, на който много момиченца отиват подобаващо облечени – като принцеси. А тя, приказната принцеса или той, приказният принц са живи у всяко дете, но у нас възрастните те са се скътали и спят , макар и да не ги забелязваме. Чистотата, неподправеността, спонтанността и изразеността на чувства и емоции, толкова типични черти за детето, никога не си отиват от нас. Тялото израства, душевността се изменя под въздействие на културата и възпитанието, но онази вродена чистота остава и напира да бъде изразена. Дисни на лед е живото огледало, в което можем да видим образа на детето в нас. Но този образ не е само в Дисни – той е в локвата, той е в снежната купчина, в омазаните с шоколад ръце и уста…

Усмихни се и го срещни, заживей с него – твоето дете…в теб!

От мястото на събитието – Аз, Ива

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s