Това е поредният ми импровизиран кулинарен експеримент. Оказа се успешен и много вкусен и някак ми се прииска да го опиташ и ти. И ето го вече в журнала – споделената сладост – двойна наслада 😉
Продукти:
- бяло пилешко месо (може и всяко друго)
- нарязана пуешка пушена шунка (става всякаква, стига да е удобна за навиване)
- пушен кашкавал (може обикновен или пушено сирене)
- пресни гъби
- кремообразно сирене (всякакво, което може да се размазва)
- чеснова сол с подправки (може някаква друга осоляваща и подправяща смес – от готовите)
- малко къри паста за любителите на пикантен вкус (може и без него)
Приготвяне:
Нарязаните на ситно гъби задушавам с краве масло, кремообразното сирене и чесновата сол.
Когато сосът започне да се сгъстява добявам вода – толкова, че да е дотатъчно рядък, за да отцедя и отделя с решетъчна лъжица гъбите от него.
Свивам ролцата – от шунка, гъби и парченца пушен кашкавал.
Подреждам ги в тава, леко намазана със зехтин за готвене (може олио). Ако е необходимо добавам в соса още малко вода и сол. Размивам в него къри пастата и заливам ролцата – повече от половината височина да е в сос. С дървена лъжица леко ги побутвам, за да влезе сосът добре навсякъде.
Пече се около 20 минути след като ястието заври – клока не само в краищата на тавата, но и между ролцата.
Да ти е сладко на сетивата, а защо не и на душата! 🙂