Iva’s Art House

Имам си своя „къща“ в къщи 🙂 Мястото на моята бъркотия, където все нещо човъркам. Такава съм си! Не мога да бездействам! Когато пътувам плета, а в чантата си винаги имам бяла и червена прежда, малък бележник и химикали. В случай, че някъде се наложи да чакам известно време, да мога да плета мартенички или да пиша.

За мен творчеството и потребността да създавам са начин на живот. Научила съм и продължавам да уча онова, което искам – плета, шия, готвя, отглеждам цветя, пиша, снимам… Интересите ми надхвърлят уменията, а идеите – понякога не сварвам да ги уловя. 🙂 През 2012 година ме застигна магията на пачуърка и куилта и им се отдадох. Изпълнена съм с огромно любопитство и към възможностите за създаване на арт изделия от рециклиран деним. Материалът сам по себе си ме провокира и вдъхновява.

Вярвам, че ние хората сме творци по природа. Всеки създава своя свят, без дори да забелязва това или да го дифинира като творчество. Погледнеш ли личното си пространство – дом, храна, вещи, семейство, професия, работно място, вероятно ще откриеш десетки неща, които ти си създал и са плод точно на твоите способности. Творец не е само художникът, артистът, музикантът, а всеки човек, защото по един или друг начин преобразява микро света край себе си.

Творчеството е медитативен момент. Тогава се концентрираме върху създаването и изключваме обичайния хаос от мисли. Отдаваме сърце и ум на това, което правим и така неусетно душата става съавтор, заедно с нас. Тя оставя своя „почерк“ върху създаденото и влиза в разговор с нас. Как творят ръцете и какво говори душата, разказвам в статиите  от този раздел в журнала.

Творчеството е здраве и лечител!

Опитвай и се забавлявай!

Животът си тече…